Avertismentul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei: Recentele arestari din randul magistratilor prezinta toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date intre institutiile statului

 

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei trage un semnal de alarma privind arestarile din rândul magistratilor
Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei avertizeaza ca recentele arestari din rândul magistratilor, prezentate ca o victorie DNA, din pacate, prezinta toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date între institutiile statului, gruparile de interese care le sustin si servicii.

justitie-politicaAsociatia pentru Monitorizarea Justitiei a dat publicitatii, luni 26 mai 2014, un comunicat în care explica opiniei publice ca actele de coruptie judiciara la nivelul Sectiei a VII-a civile a TMB sunt de notorietate, ca la nivelul acestei sectii avem de-a face cu un sistem clientelar si corupt si ca nelegalitatile au fost posibile doar pentru ca cineva a închis ochii, scrie Lumea Justitiei.

“Pentru ca sa faci atâtea nelegalitati si abuzuri trebuie ca cineva sa închida ochii si sa le protejeze. Asa se explica siguranta magistratilor, asa se explica de ce arestarile recente i-au luat prin surprindere, asa se explica de ce caracatita era si este atât de extinsa. Acest sistem clientelar si corupt exista dintotdeauna. Si era cunoscut de toata lumea”, se arata în comunicatul AMJ.

Totodata, AMJ atrage atentia ca arestarea celor patru judecatori de la TMB, Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanci si Cirpian Sorin Viziru, prezentata ca o victorie a DNA, întruneste “toate caracteristicile unei lupte pe Justitie date între institutiile Statului, gruparile de interese care le sustin si servicii”.

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei arata ca arestarea judecatorilor de la TMB nu ar trebui sa surprinda, întrucât coruptia la Sectia a VII-a civila era de notorietate si, în acelasi timp, îndeamna la extinderea cercetarii si asupra altor magistrati, inclusiv de la nivelul conducerii sectiei. “Coruptia din interiorul Sectiei de falimente din cadrul Tribunalului Bucuresti a fost întotdeauna de notorietate. Orice practician care a avut vreodata o cauza la Sectia a VII-a putea sa afirme ceea ce procurorii par sa afle abia acum: ca nimic nu era întâmplator. Totul era aranjat conform unui scenariu construit de judecatorul sindic, împreuna cu administratorul judiciar sau lichidatorul si, dupa caz, creditorii sau societatea debitoare. La Sectia a VII-a legea si judecata sunt doua linii paralele – nu se întâlnesc niciodata. Au fost arestati câtiva judecatori. Doar daca nu se doreste, cercetarea nu va fi extinsa si la alti magistrati din sectie si mai ales la conducerea sectiei, fara de care nu se putea realiza manipularea sistemului de repartizare aleatorie, sau care lasa nesanctionate abaterile de ordin administrativ care se produceau la fiecare sedinta de judecata”.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie