Elvetia a prelungit restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari pana pe 31 mai 2016

 

Elvetia a decis miercuri prelungirea cu doi ani, pâna la 31 mai 2016, a restrictiilor temporare pe piata muncii pentru români si bulgari, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Consiliului Federal de la Berna.

steagul elvetieiRestrictiile se mentin între 1 iunie 2014 si 31 mai 2016 pentru toti lucratorii salariati si pentru prestatorii de servicii din anumite ramuri economice (amenajari peisagistice, constructii, curatenie si servicii de securitate).

Aceasta prelungire se aplica în baza celui de-al doilea protocol la Acordul privind libera circulatie a persoanelor (ALCP) încheiat cu Uniunea Europeana. Acordul privind libera circulatie a persoanelor este aplicabil între Elvetia, de o parte, si România si Bulgaria, de cealalta, de la 1 iunie 2009.

Elvetia foloseste astfel la maximum regimul tranzitoriu prevazut de ALCP fata de România si Bulgaria. Aceasta prelungire a restrictiilor vine în continuarea deciziilor luate în ultimii ani de Consiliul Federal în ceea ce priveste deschiderea progresiva a pietei muncii din Elvetia fata de noile state membre ale UE, conform aceleiasi surse.

Comunicatul precizeaza ca prioritatea acordata lucratorilor autohtoni, contingentele, precum si controlul asupra conditiilor de salarizare si de munca sunt mentinute. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie