Companiile prefera metoda de angajare temporara. Recrutorii au cel mai mult de castigat

 

Într-o perioada în care locurile de munca sunt din ce mai greu de gasit, recrutorii au cel mai mult de câstigat. Marturie stau si cifrele furnizate de Institutul National de Statistica, conform carora firmele care presteaza aceste servicii au încasat venituri mai mari cu 30%, în primul trimestru din 2014, fata de aceeasi perioada din 2013 .

interviu angajareSituatia este favorabila si pentru agentiile care recruteaza personal pentru munca temporara. Dintre cele 466 de firme autorizate pentru recrutarea în regim temporar, 13 acopera 70% din piata muncii temporare si au înregistrat în 2013 afaceri în valoare de peste 216 milioane de euro, ceea ce înseamna o crestere de 21% fata de 2012, conform unei statistici realizate de Asociatia Româna a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT). Cele mai mari companii care se ocupa de recrutarea de personal temporar sunt Adecco, Manpower, Lugera, Trenkwalder si APT Group.

În ceea ce priveste numarul angajatilor temporari, nu exista o statistica clara, dar am gasit anumite cifre care ne pot contura o imagine a acestui domeniu. Potrivit ARAMT, în 2013, cele mai mari firme de recrutare în regim temporar au angajat 52.700 de persoane. Datele Inspectiei Muncii sunt diferite, aratând ca pâna la data de 14 mai 2014 au fost înregistrate în Registru General de Evidenta a Salariatilor un numar de 32.795 de contracte temporare de munca.

Daca în ultimii ani s-au înregistrat anumite cresteri ponderate pe piata recrutarilor, specialistii din industrie se asteapta ca si în urmatoarea perioada sa se pastreze aceasta tendinta. „Exista cerere pe piata (n.r.-a recrutarii în regim temporar), de aceea anul acesta ne asteptam la o crestere de 10%-15% a acestui sector. Nu vorbim despre cresteri spectaculoase. Dar aceasta majorare depinde si de masurile legislative care vor fi luate“, a declarat Sorina Donisa, presedintele Asociatiei Române a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT).

Citeste articolul integral pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie