Autostrazile Bucuresti – Pitesti si Bucuresti – Constanta vor avea un sistem de taxare incepand de anul viitor sau din 2016

 

De anul viitor sau cel târziu din 2016 soferii care vor circula pe autostrada Bucuresti – Pitesti si autostrada Bucuresti – Constanta vor fi obligati sa achite o taxa, a anuntat Narcis Neaga, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România.

masini pe autostradaÎntrebat într-o conferinta pe teme de infrastructura daca exista vreo initiativa pentru taxa de pod de la Cernavoda asa încât sa nu mai fie aglomeratie si cozi pe câtiva kilometri în sezonul estival, Narcis Neaga a precizat ca va exista un altfel de sistem de taxare începând chiar de anul viitor sau din 2016, dupa ce se vor finaliza lucrarile de reabilitare la cele doua autostrazi.

„Din toamna vom avea selectat partenerul privat pentru centura de sud a capitalei la nivel de autostrada. Din primavara vor începe lucrarile de reabilitare atât pe A1 cât si pe A2. Exista mai multe variante: taxa ar putea fi introdusa chiar de la începerea lucrarilor sau dupa finalizarea lor”. Lucrarile ar putea costa pâna în 250 de milioane de euro.”, a explicat Neaga.

Seful CNADNR a explicat ca taxa va fi decisa de constructor în situatia în care va prelua si riscul de trafic. „Noi am sugerat sa înceapa taxarea dupa finalizarea reabilitarilor”, a precizat Neaga.

Totodata, directorul general al companiei a mentionat ca în prezent nicio autostrada din România nu poate fi finantata doar din taxe, tinând cont de trafic.

În primavara anului trecut, CNADNR a primit candidaturi din partea a patru asocieri de firme care vor sa construiasca cei 48 de kilometri în regim de concesiune. Constructorii care au depus documentatia pentru Autostrada de centura a Capitalei sunt: Asocierea Stra Via Sud (Strabag, Vinci, Aktor), Asocierea format din Astaldi, Euro Construct Trading 98 si Astalrom, Asocierea Tehnostrade si Spedition UMB, respectiv asocierea Impregilo si Salini. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie