Judecatorii Curtii de Apel pronunta astazi sentinta in dosarul lui Cristian Cioaca

 

Judecatorii Curtii de Apel vor stabili, astazi, definitiv, care este adevarul în cel mai mare mister din ultimii cinci ani: a ucis-o sau nu politistul Cristian Cioaca pe sotia sa, Elodia Ghinescu, disparuta din anul 2009? Cioaca a fost deja gasit vinovat de omor, în iulie 2013, de prima instanta de fond, Tribunalul Arges.

cristian cioacaVariantele politistului

Anul trecut, acesta a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat si profanare de morminte. Sentinta a fost atacata cu apel de toate partile implicate, procurorii cerând o condamnare mai dura, iar Cioaca, achitarea. Ce se poate întâmpla azi?

1. Judecatorii pot da dreptate procurorilor care cer pedeapsa maxima pentru crima. Altfel spus, 25 de ani de închisoare pentru Cioaca.

2. Mama si fratele Elodiei solicita ca politistul sa fie încarcerat pe viata. Pentru asta, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a cerut pe 20 mai schimbarea încadrarii juridice a faptei din omor în omor calificat cu premeditare prin cruzimi si de interes material.

3. Cioaca poate primi o condamnare mai mica fata de cea de 22 de ani data pe fond. La ultimul termen, instanta a pus în discutie schimbarea încadrarii în cazul acestuia din omor în lovituri cauzatoare de moarte. Codul Penal prevede pedepse între 6 si 12 ani.

4. În schimb, avocata lui Cioaca, Maria Vasii, solicita achitarea clientului sau, sustinând ca Elodia nu a fost ucisa pentru ca trupul sau nu a fost gasit.

5. Magistratii ar putea chiar trimite dosarul la instanta de fond pentru rejudecare.

A mai fost în închisoare

În data de 14 februarie, un complet de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis cererea lui Cristian Cioaca de ridicare a arestului preventiv si înlocuirea cu masura controlului judiciar, decizia fiind executorie. Imediat, acesta a fost eliberat din Penitenciarul Colibasi unde era încarcerat si chiar si-a reluat slujba la Politie. Cristian Cioaca s-a aflat în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi. Marian Pavalasc, evz.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie