Concluzia conferintei cu tema „Combaterea contrafacerii: solutii noi pentru o problema veche” – Fara protectia proprietatii intelectuale s-ar crea un haos economic

 

Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala (CNCPIR) si Legal Magazin – revista profesiilor liberale au organizat joi, 22 mai 2014, conferinta cu tema „Combaterea contrafacerii: solutii noi pentru o problema veche”. Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Marshal Garden din Bucuresti si s-a bucurat de sustinerea OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) si a Directiei Generale a Vamilor.

proprietate-intelectualaLa eveniment au participat aproximativ 80 de invitati – consilieri in proprietate industriala, avocati specializati in aceasta arie de practica importanta, juristi si brand manageri din companii, reprezentanti ai autoritatilor, ai asociatiilor patronale si profesionale, precum si presa de specialitate.

Cele trei sesiuni au fost moderate de Raluca Vasilescu, presedintele CNCPIR, Mihai Enache, Partener, Ratza & Ratza si Constanta Moisescu, judecator al Tribunalului Municipiului Bucuresti, sectia a III-a Civila.

Una dintre concluziile simpozionului a fost aceea ca fara protectia proprietatii intelectuale s-ar crea un haos economic.

Ce pericole ascund produsele contrafacute?

Invitatul special al evenimentului, domnul Pierre Souverain, Senior Regional Security Manager al companiei Pfizer Global Security EMEA a subliniat faptul ca produsele farmaceutice contrafacute sunt un pericol pentru sanatatea si siguranta pacientilor. El a amintit un caz extrem de grav din Nigeria (petrecut in anul 2009) cand 84 de nou-nascuti au murit dupa ce au primit o solutie contrafacuta impotriva durerilor provocate de cresterea dintilor.

Etichetarea uniforma a produselor din tutun incalca dreptul la proprietate

Ana-Maria Baciu, avocat partener al societatii NNDKP a prezentat efectele etichetarii uniforme a produselor din tutun.

In prezent, nu exista prevederi specifice la nivelul UE cu privire la etichetarea uniforma a produselor din tutun. La 29 aprilie 2014 s-a publicat in Jurnalul Oficial UE Directiva 2014/40/UE din 3 aprilie 2014 privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de abrogare a Directivei 2001/37/CE („Directiva”). Desi noua Directiva nu prevede in mod expres introducerea etichetarii uniforme aceasta da posibiltiatea statelor membre de a introduce masuri suplimentare referitoare la standardizarea ambalajelor acolo unde astfel de masuri sunt justificate, din motive de sanatate publica.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie