Stabilirea Procedurii de plata a sumelor aferente platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic

 

In Monitorul Oficial nr. 379 din 22 mai 2014 a fost publicat Ordinul nr. 755/705/2014 al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al ministrului Finantelor Publice pentru stabilirea Procedurii de plata a sumelor prevazute in Legea nr. 48/2014 privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic.

monitorul oficial al romanieiIn cadrul Procedurii de plata a sumelor prevazute in Legea nr. 48/2014 privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic se arata:

Fac obiectul prezentei proceduri sumele reprezentand:

sumele recuperate sau, dupa caz, depuse voluntar de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic in contul de subventii al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, prevazute la art. 1 alin. (3) din Legea nr. 48/2014 privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic;
sumele aferente primelor neincasate in cadrul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 48/2014.

Sumele prevazute la pct. 1 se vireaza in contul beneficiarilor, conform evidentelor Directiei economice din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura referitoare la sumele recuperate sau, dupa caz, depuse voluntar.

Sumele prevazute la pct. 2 se calculeaza de catre centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura in functie de efectivele care au fost eligibile la momentul respingerii cererii de plata si de cuantumul stabilit anual prin hotarare a Guvernului.

Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti intocmesc si transmit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura situatia centralizatoare cu beneficiarii si sumele aferente acestora.

In baza situatiilor centralizatoare cu beneficiarii si sumele aferente acestora, transmise de catre centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, precum si a evidentelor Directiei economice din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura intocmeste si transmite Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale situatiile centralizatoare ale sumelor cuvenite pentru platile prevazute anterior.

In baza situatiilor centralizatoare, transmise de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale transmite Ministerului Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare.

Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul Finantelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se alimenteaza contul de subventii al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, care vireaza sumele cuvenite in conturile beneficiarilor, conform legislatiei in vigoare. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie