Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar a fost audiat la DNA

 

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat, luni, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro si pentru a fi anuntat ca faptele de care este acuzat au fost schimbate, în baza prevederilor din noul Cod penal.

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar

UPDATE 17:36 – Blejnar: M-am transformat din învinuit în suspect, dar sunt nevinovat

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat luni, la iesirea de la DNA dupa audierea în dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, ca anchetatorii i-au modificat încadrarea juridica a faptelor, prin prisma noilor coduri, iar le-a aratat acestora ca este nevinovat.

Blejnar a spus ca faptele au fost reîncadrate la infractiuni aflate în noul Cod penal, dar ca acuzatiile sunt aceleasi.

El a adaugat ca s-a modificat si calitatea sa în dosar, din învinuit în suspect, asa cum prevede noul Cod de procedura penala, si ca a dat o declaratie, mentionând ca este nevinovat.

Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a stat în sediul central al DNA aproximativ o ora.

Sorin Blejnar a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie în jurul orei 14.00 si nu a dorit sa faca declaratii privind prezenta sa în fata procurorilor.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca procurorii îi vor aduce la cunostinta lui Sorin Blejnar o schimbare de încadrare juridica, respectiv ca fapta pentru care a fost acuzat va fi reîncadrata în baza prevederilor din noul Cod penal.

Sorin Blejnar este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie în dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sau sef de cabinet, Codrut Marta, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu, de sotii Radu si Diana Nemes si de mai multi administratori de firme.

Blejnar este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pâna în iulie 2012, un grup infractional care ar fi initiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Radu Nemes, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si Diana Nemes, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.

Diana Nemes a fost extradata din SUA în 7 mai, iar sotul acesteia a fost adus în tara în 15 mai. Instanta a confirmat, în zilele în care au fost adusi, mandatele de arestare preventiva emise pe numele lor în iulie 2012. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie