BCR a preluat proiectul imobiliar de lux Silver Mountain

 

Banca Comerciala Româna (BCR), principalul creditor al firmei care a dezvoltat proiectul imobiliar de lux din Poiana Brasov, a adjudecat proiectul pentru suma de 49,7 milioane de euro, potrivit Euro Insol, administratorul judiciar al proiectului.

Silver Mountain proiect imobiliar de luxPrincipalul creditori al firmei care a construit proiectul de lux din Poiana Brasov, BCR, are o creanta de 85 de milioane de euro.

La licitatia organizata în data de 23 mai, Banca Comerciala Româna a adjudecat proiectul Silver Mountain, cu 171 de apartamente, doua spatii comerciale, restaurantul, clubul si unitatea de Spa si fitness, drumuri de acces, spatii verzi, dar si un teren excedentar de 206.500 mp. Valoarea acestor active este de 49,72 milioane de euro.

„La aceeasi licitatie, Banca Comerciala Româna a adjudecat contra sumei de 2,28 milioane euro, un teren cu suprafata de 59.679 mp, cu o deschidere de 242 m la lacul Snagov”, se mai arata în comunicatul Euro Insol.

De asemenea, firma Athenaeum Construct a achizitionat în cadrul unei licitatii publice organizate la data de 16 mai, un teren cu suprafata de 1.825 mp, situat in str. Ionescu Sisesti, la pretul de 274.040 euro.

„În paralel cu vânzarea în sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta prin intermediul unui vehicul comercial special creat în acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare care sa includa un centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un casino, cluburi si reastaurante. În parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din România”, a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Complexul din Brasov a fost dezvoltat de firma INR Management Real Estate, detinuta de omul de afaceri Dan Fischer, decedat în 2012. Silver Mountain a mai fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar la un pret de 53,4 milioane de euro, apoi pretul a fost redus la 45,5 milioane de euro.

INR Management Real Estate a intrat în insolventa în vara anului trecut. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie