Alegeri europarlamentare 2014. In Romania, peste 18.000.000 de alegatori sunt asteptati la urne

 

Cele peste 18.000 de sectii de votare organizate la nivel national pentru alegerile europarlamentare s-au deschis, duminica, la ora 7,00.

alegeri europarlamentareUn numar de 18.222.350 de alegatori sunt asteptati la vot, procesul electoral urmând sa se desfasoare pâna la ora 21,00.

Pentru alegerile europarlamentare au fost organizate 18.532 de sectii de votare pe teritoriul national, în strainatate cetatenii români putând sa voteze în 190 de sectii.

În Bucuresti vor fi 1.245 de sectii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de sectii, în sectorul 2 — 202, în sectorul 3 — 274, în sectorul 4 — 178, în sectorul 5 — 196, iar în sectorul 6 — 233.

Cetatenii care în ziua alegerilor se afla în localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu îsi vor exercita dreptul de vot la sectia la care sunt înscrisi în listele electorale permanente. Cei care în ziua alegerilor se afla în alta localitate (comuna, oras, municipiu) decât cea de domiciliu îsi vor exercita dreptul de a alege la orice sectie de votare urmând a fi înscrisi în lista electorala suplimentara.

Cetatenii români cu domiciliul în România pot vota la sectiile din tara în baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorie, buletinului de identitate, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic sau a carnetului de serviciu militar, în cazul elevilor din scolile militare, dupa caz.

Detinutii în baza unui mandat de arestare preventiva sau care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale voteaza prin intermediul urnei speciale.

Cu urna speciala voteaza si persoanele netransportabile din motive de boala sau invaliditate.

Tot duminica, la ora 7,00, s-au deschis si sectiile de votare în cele opt colegii parlamentare vacante, dar si în localitatile unde au loc alegeri locale partiale.(AS — autor: Florentina Stefanescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie