Avocatul Poporului a discutat cu reprezentantii Amnesty International despre cazurile cetatenilor care din lipsa unei locuinte ocupa ilegal anumite spatii

 

România are nevoie de o strategie la nivel national pentru solutionarea cazurilor persoanelor care, din lipsa unei locuinte, ocupa ilegal anumite spatii, sustin reprezentantii Avocatului Poporului si Amnesty International.

avocatul poporuluiAvocatul Poporului, Victor Ciorbea, si adjunctul acestuia în problematica drepturilor omului, Erzsebet Dane, au discutat cu reprezentantii Amnesty International despre cazurile de evacuare sau intentie de evacuare fortata din locuinte a persoanelor de etnie roma, din Eforie Sud, Cluj-Napoca si Caracal, se arata într-un comunicat de presa al AP, transmis vineri agentiei MEDIAFAX.

În cadrul discutiilor s-a insistat asupra necesitatii elaborarii unei strategii la nivel national în vederea solutionarii cazurilor cetatenilor care, din lipsa unei locuinte, ocupa ilegal anumite spatii. Reprezentantii Amnesty International au solicitat Avocatului Poporului sa examineze posibilitatile de îmbunatatire a legislatiei în privinta cazurilor de evacuari fortate ale romilor.

Avocatul Poporului, potrivit legii, nu are drept de initiativa legislativa, însa reprezentantii institutiei au aratat ca nu vor fi abandonate cazurile individuale de discriminare aflate în lucru, putându-se merge pâna la formularea de recomandari catre autoritatile publice, iar daca va fi cazul, informarea organelor administrative superioare, inclusiv a Guvernului si a Parlamentului, în calitate de autoritate legislativa.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat ca, în cazuri bine justificate si documentate juridic, va fi sesizata instanta de contencios administrativ, pentru a se obtine, în situatiile în care medierea nu da rezultate, solutii juridice definitive si irevocabile.

De asemenea, reprezentantii Avocatului Poporului au afirmat ca vor face o analiza pentru a se stabili daca se impune elaborarea unui raport special cu privire la cazurile de discriminare a cetatenilor de etnie roma. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie