Ministerul pentru Societatea Informationala a stabilit asocierea castigatoare a proiectului de emitere online a actelor de stare civila

 

In urma reevaluarii ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica “Sistemul Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civila” – (SIIEASC), Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a stabilit castigatoare asocierea formata din S.C. UTI GROUP S.A. (lider al asocierii), S.C. CertSign S.A. si S.C. AM Project Design & Consulting S.R.L.

ministerul pentru societatea informationalaIn conformitate cu decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor nr.364/C8/5634, 5670 din 06.02.2014 si a hotararii Curtii de Apel Bucuresti nr.3195/2014 din 17 aprilie 2014, comisia a dispus ca sunt respinse ofertele depuse de S.C. S&T Romania S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. SIVECO Romania S.A., S.C. Expert One Research S.R.L., S.C. Frontal Communication S.R.L., S.C. BCS Business Consulting Software S.R.L. si S.C. ROMSYS S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. INDRA Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L. Precizam ca hotararea Curtii de Apel este definitiva si irevocabila. Eventualele contestatii se pot depunde in termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta, in conformitate cu prevederile art. 256^2, alin. (1), lit. b) din O.U.G. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale il reprezinta imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila, bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civila fiind de 35 milioane de euro. Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila trebuie livrat inainte de 1 iulie 2015. Apelul pentru acest proiect a fost lansat in cadrul Operatiunii 3.2.1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, din cadrul Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, Axa III „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”.

In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000 de documente. Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware – servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) – pentru toate cele 3188 de Unitati Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui datacenter. Totodata, se vor presta servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect, informare si publicitate pentru implementarea proiectului. ”Acest proiect este menit sa usureze viata tuturor cetatenilor. Sper ca vom asista in viitor la o schimbare radicala a fluxurilor administrative, astfel incat vom elimina cozile de la ghisee, iar actul administrativ va fi mult simplificat si eficientizat. Ne intereseaza, in egala masura, absorbtia fondurilor europene pentru proiecte cu adevarat valoroase si cu impact asupra vietii cetatenilor si a administratiei, cum este acesta. Tocmai de aceea, implementarea in timp util a proiectului, la standarde tehnologice performante, este foarte importanta”, a precizat ministrul Razvan Cotovelea. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie