Averea celor patru judecatori arestati pentru coruptie este verificata de ANI
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a demarat procedura de verificare a modului în care si-au dobândit averea judecatorii Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, arestati recent pentru coruptie.
Surse din cadrul Agentiei au declarat pentru AGERPRES ca inspectorii de integritate vor verifica si averea lui Mircea Constantin Moldovan, fiul judecatorului Mircea Moldovan, pâna de curând consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei.
De altfel, în referatul DNA trimis în instanta se arata ca judecatorul Mircea Moldovan a cerut mita de la practicieni în insolventa, atât direct, cât si prin intermediul fiului sau, Mircea Constantin Moldovan, respectiv a nepotului sau, Augustin Sergiu Moldovan.
Potrivit DNA, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni în insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe lânga magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizând informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati în procedura insolventei unor societati comerciale.
Astfel, Mircea Moldova a primit sume de bani (3.000 — 4.000 lei) direct, prin Western Union (8.000 lei) sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (peste, carne de vita/miel), cherestea si aproximativ 90 de metri patrati de lambriuri, în valoare totala de 6.652 lei, TV color.
Ion Stanciu a primit suma de 10.000 lei reprezentând „rata de vacanta” si obiecte vestimentare achitate de un practician în insolventa pentru sotia judecatorului.
Elena Roventa a primit ca mita 10.000 lei, care a fost remisa prin mascarea plicului într-o revista; o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolventa; iar Ciprian Viziru suma de 10.000 lei si o sacosa cu produse (în vederea solutionarii în favoarea unui practician în insolventa a unor dosare de insolventa).(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!