Eliminarea unor taxe parafiscale si tarife. Vezi lista intocmita de Guvern

 

Un numar de 27 de taxe parafiscale si tarife vor fi eliminate, dupa ce Guvernul a aprobat in sedinta de astazi doua proiecte de acte normative in acest sens, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei remis redactiei. Acestea nu vor fi insa singurele taxe eliminate. Mai exact, aplicarea celor doua acte normative va fi coroborata cu alte acte din legislatia secundara, ceea ce va conduce la eliminarea si comasarea in total a 92 de taxe parafiscale si tarife, au explicat inca de saptamana trecuta reprezentantii Ministerului Finantelor. Intregul pachet legislativ ar urma sa intre in vigoare pana la 1 iulie.

pusculita scutire plata impozitGuvernul a aprobat in sedinta de astazi doua proiecte de acte normative prin care vor fi eliminate 27 de taxe parafiscale si tarife, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei remis redactiei.

Astfel, Executivul a adoptat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea unor acte normative privind taxele si tarifele nefiscale, prin care se va realiza o reducere de 12 taxe si tarife, din care 5 prin eliminare si 7 prin comasare.

„Actul normativ va contribui la reducerea birocratiei si a poverii fiscale, precum si la simplificarea accesului la serviciile publice”, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, Guvernul a aprobat si un proiect de hotarare pentru modificarea unor acte normative privind taxe si tarife percepute pentru unele prestari de servicii, prin care se vor reduce 15 taxe/tarife, dintre care 5 prin eliminare si 10 prin comasare.

„Acestea sunt taxe pentru care, in 2013, au fost realizate incasari sub 100.000 lei pentru o taxa”, se mai arata in documentul citat.

Totusi, nu doar aceste taxe vor fi eliminate, ci vor fi reduse in total 92 de taxe parafiscale si tarife, dupa cum a anuntat inca de saptamana trecuta Ministerul Finantelor.

Reprezentantii ministerului au explicat ca aplicarea celor doua proiecte de acte normative va fi coroborata cu alte acte din legislatia secundara, ceea ce va conduce la eliminarea si comasarea a 92 de taxe parafiscale si tarife.

Citeste mai departe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie