Al VIII-lea Congres UCMR. Propuneri de modificare a legii medierii si initiativa legii anti-monopol in domeniul solutionarii conflictelor

 

În perioada 23-25 mai 2014 va avea loc, la Bucuresti, al VIII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) – federatia nationala ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toate judetele României. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Hotel&Suites Nord, Sala Diamond, Str. Daniel Danielopolu 44 A, sector 1, Bucuresti.

BANNER_CONGRES_UCMR_16.05“Medierea, brand de tara” este tema centrala a întrunirii din 24 Mai 2014, orele 09:30 – 13:00, discutia desfasurându-se într-un panel mixt mediatori – invitati. Situata la deschiderea Congresului Uniunii Centrelor de Mediere din România, aceasta dezbatere cauta sa afle unde se afla medierea în acest moment si care sunt perspectivele ei de expansiune, ca activitate utila social, în viitor. Ea va fi evenimentul-cheie al Congresului, în care membrii recunoscuti ai U.C.M.R. se vor afla fata în fata cu invitati care vin din diferite domenii sociale. Este o dezbatere în care îi ascultam pe ceilalti, pe potentialii nostri parteneri si clienti, despre viziunea lor asupra medierii si rolului social al acesteia.

Întrebarea-cheie a dezbaterii este Poate medierea sa fie un brand pentru România?

Vom discuta cu: Alexandra Mihailescu (Vice President Industries & Technologies, BDR ASSOCIATES); Madalina Vintu (Managing Consultant – Arthur Hunt Consulting); Radu Magdin (CEO Smartlink Communications); Bogdan Ficeac (analist, sociolog); alaturi de colegii nostri mediatori Cosmin Stanciu, Teodora Serbanescu, Rodica Cociu-Anghel, Ana Maria Tuluc, Victoria Graur, Violeta Pop si Mugur Mitroi.

În a doua parte a Congresului, federatia îsi propune sa demareze campania de strângere de semnaturi pentru trimiterea catre Parlamentul României a unei propuneri de modificare legislativa a legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator. U.C.M.R. doreste sa introduca în legea medierii modul de organizare a corpului profesional al mediatorilor prin prevederea expresa privind înfiintarea, la nivelul fiecarui judet, a Consiliilor de Mediere Judetene, pentru organizarea si apararea drepturilor mediatorilor în mod eficient; precum si reglementarea dreptului de acces al fiecarui cetatean la o solutie mai facila, mai rapida si mai convenabila de solutionare a oricaror dispute sau litigii.

U.C.M.R. îsi propune, de asemenea, si lansarea campaniei de strângere de semnaturi pentru introducerea în Parlament a legii anti-monopol care va oferi posibilitatea deschiderii domeniilor exclusiviste pentru societatea civila; în acest fel, mediatorii vor avea posibilitatea sa concureze în mod loial cu celelalte profesii consacrate unde, pâna la acest moment, exista un monopol al profesiilor juridice.

Astfel, la Congresul federatiei care va avea loc în 24 mai 2014 în Bucuresti, U.C.M.R. va adopta rezolutia prin care toti mediatorii sunt chemati sa semneze propunerea legislativa.

Colegii mediatori care doresc implicarea în campania U.C.M.R. sunt asteptati la lucrarile Congresului al VIII-lea „Medierea, brand de tara”, care va avea loc în Bucuresti în data de 24 Mai 2014.
Detalii la http://ucmro.ro/index.php?modul=stiri&action=show&stire=318.

Lucrarile Congresului se vor incheia cu un banchet festiv, la care participantii vor putea castiga, in cadrul tombolei, 5 genti de laptop Lenovo (oferite de WWW.OKTAL.RO) si 5 tablouri-fotografii artistice (oferite de Mugur Barbosu Photography).

Parteneri strategici: Fmm.ro, Starseu.eu, Oktal, Christian Tour

Parteneri media: MediereNet, Mediereatehnicasiarta.ro, Avocatnet.ro, Comunitatea Profesiilor Liberale

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie