Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Ministerul Justitiei pentru completarea ordonantei privind taxele judiciare de timbru

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarât în sedinta de joi, 15 mai 2014, sesizarea Ministerului Justitiei, în sensul completarii art. 40 alin. (1) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru si introducerii csmunui nou articol dupa art. 40, dupa cum urmeaza:
Art. 40 alin. (1) se completeaza si va avea urmatorul cuprins: „(1) Cu exceptia taxelor prevazute la art. 9 alin. (1) lit. i), taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale în care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, în care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.”

Dupa art. 40 se introduce un nou articol, art. 40 ind. 1, cu urmatorul cuprins:
„Art. 40 ind. 1 – Sumele provenite din plata taxelor prevazute la art. 9 alin. (1) lit. i) vor fi încasate în contul instantei respective.”

De asemenea, Plenul a apreciat ca se impune sustinerea propunerilor formulate de Directia legislatie, documentare si contencios ca propuneri de amendamente în procedura parlamentara desfasurata cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie