Cinci din 12 directori ai companiei Posta Romana au renuntat la clauzele privind salariile compensatorii

 

O parte din echipa de management a Postei Române a renuntat benevol la clauzele din contractul individual de munca referitoare la plata unor salarii compensatorii în cazul încetarii activitatii.

CN Posta Romana„La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, întreaga echipa de management a Postei Române, directorii executivi si directorii, a renuntat benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM), ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii în cazul încetarii activitatii”, se arata într-un comunicat al MSI, astazi.

Însa, pâna luni, la ora 12.00, doar cinci directori (Alexandru Petrescu – director executiv si presedintele Comisiei de Privatizare, Rares Stanciu – director executiv, Andrei Stanescu, Ciprian Bolos si Gabriel Dumitru – directori în cadrul Companiei Nationale Posta Româna) si-au comunicat în scris optiunea de a renunta la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii din contractul individual de munca.

În locul salariilor compensatorii, acstia vor primi bonusuri în functie de performanta, conditionate de privatizarea cu succes a companiei, în 2015.

„Asteptam în continuare deciziile celorlalti directori din Posta Româna care nu ne-au comunicat înca în scris hotarârea lor. De asemenea, AGA asteapta finalizarea reuniunii Consiliului de Administratie”, a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a solicitat prin reprezentantul sau în Adunarea Generala a Actionarilor Postei Române (AGA) organizarea, în cursul zilei de luni, în regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare.

MSI a cerut Corpului de Control al premierului „sa verifice baza legala prin care sunt acordate la Compania Nationala Posta Româna compensarile salariale, în cazul parasirii companiei de catre reprezentanti ai echipei de management (director general, directori executivi, directori)”, potrivit unui comunicat. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie