Ministrul pentru Societatea Informationala a solicitat directorilor Postei Romane sa renunte la salariile compensatorii

 

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a solicitat directorilor Postei Române sa renunte la salariile compensatorii din contractul individual de munca, potrivit unui comunicat de presa remis sâmbata AGERPRES.

Razvan Cotovelea‘La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, prin intermediul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), toti directorii executivi si directorii Companiei Nationale Posta Româna (CNPR) au fost invitati sa renunte benevol, pâna cel târziu luni, 19 mai 2014, ora 12,00, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii în cazul încetarii activitatii, altele decât cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Munca (CCM), în semn de solidaritate si respect fata de angajatii companiei’, se spune în comunicat.

Decizia este menita sa aduca transparenta si un cadru optim asigurarii dialogului constructiv cu sindicatele (SLPR) si sa puna bazele asigurarii unei conduite de management caracterizate de încredere si suport reciproc între conducerea companiei si sindicate.

‘Nu consider ca este permis ca un manager de la Posta Româna sa aiba asemenea bonificatii. E nevoie sa aratam respect si pretuire pentru eforturile din acesti ani grei ai angajatilor companiei, sa nu facem discriminari. Încurajam bonificatiile doar în functie de performanta, corelat cu vechimea în munca, în contextul finalizarii cu succes a privatizarii Postei Române si a unei evolutii financiare ascendente a companiei în acest an. De altfel, acestea doua sunt obiectivele pe care suntem determinati sa le atingem. Orice altceva în plus sau neconform legislatiei în vigoare, nu este aliniat cu principiile pe care dorim sa le promovam. E important sa dezvoltam un cadru de încredere si cooperare la Posta Româna. În acest context, solicit sindicatelor aceeasi abordare onesta, corecta si responsabila la masa discutiilor care sunt în curs de desfasurare’, a subliniat ministrul Razvan Cotovelea.

Potrivit comunicatului, finalizarea cu succes a privatizarii Postei Române este un obiectiv major asumat la nivel de Guvern si în directa responsabilitate a Ministerului pentru Societatea Informationala. În acest sens, se doreste continuarea eforturilor demarate începând din anul 2012, când situatia companiei era extrem de critica, Posta Româna fiind salvata de la insolventa.

„Noua echipa de management a reusit sa opreasca hemoragia financiara, sa înceapa eliminarea contractelor paguboase si recuperarea datoriilor, astfel încât, din octombrie 2013, compania a trecut pe profit operational”, se mai spune în comunicat.(AS — autor: George Banciulea, editor:Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie