Fostul presedinte si fostul vicepresedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Targu-Jiu au fost trimisi in judecata

 

Fostul presedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, si fostul vicepresedinte Viorel Temelescu au fost trimisi în judecata de catre procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, fiind acuzati de delapidare si spalare de bani, fals în înscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, respectiv complicitate la înselaciune si uz de fals.

Marin CondescuPotrivit Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a retinut ca, în perioada 23.03.2011-29.09.2011, în calitate de presedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica ,”CESIONAR” si a uzat de un numar de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creante, cunoscând ca acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe acestia în eroare, obtinând în acest mod un folos material injust în suma totala de 2.503.933 lei.

„În sarcina aceluiasi inculpat s-a retinut ca, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, în calitate de presedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflecta realitatea, acordate în calitate de persoana fizica catre C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu si-a însusit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adauga suma transferata sistematic catre o firma din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”, se mentioneaza în comunicatul de presa remis de Parchetul Judetean Gorj.

Acelasi document specifica faptul ca în sarcina inculpatului Viorel Temelescu s-a retinut ca, neavând nicio calitate în cadrul CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, în perioada 23.03.2011-29.09.2011, a procurat si a uzat de un numar de trei înscrisuri false denumite contract de cesiune creante cunoscând ca acestea sunt false, pe care, ulterior, le-a prezentat spre semnare lui Marin Condescu, presedintele CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, acordându-i sprijin nemijlocit acestuia pentru procurarea unui folos material injust în suma totala de 2.503.933 lei prin inducerea în eroare a factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu.

Condescu si Temelescu au fost retinuti pentru 24 de ore în luna noiembrie a anului trecut, magistratii Curtii de Apel Craiova respingând apelul procurorilor gorjeni de arestare preventiva pentru 29 de zile, formulata pe numele celor doi, ei fiind ulterior cercetati în libertate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, instanta desemnata de Curtea de Apel Craiova.(autor — Irina Poenaru, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie