CSM anunta constituirea unei retele balcanice si euro-mediteraneane a Consiliilor Judiciare

 

O retea balcanica si euro-mediteraneana a Consiliilor Judiciare a fost constituita dupa semnarea unei carte în acest sens, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

csmCarta constitutiva a retelei, document care consfinteste crearea unei noi structuri de cooperare între Consiliile Judiciare din regiune, a fost semnata marti, la finalul celei de-a IX-a conferinte a autoritatilor judiciare din regiunea Balcanilor organizata de CSM sub auspiciile presedintiei române în exercitiu a procesului de cooperare în Europa de Sud-Est.

Printre obiectivele retelei nou înfiintate — care nu are personalitate juridica, fiind o modalitate de colaborare flexibila si informala — se numara promovarea unor activitati si proiecte comune menite sa intensifice parteneriatul regional.

Semnatare ale cartei au fost Consiliile Judiciare sau organismele similare din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Turcia si Ungaria.(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie