Presedintele Judecatoriei Piatra Neamt a fost trimis in judecata

 

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a judecatoarei Iulia Paisa de la Judecatoria Piatra Neamt, pentru ca si-a exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu care decurgeau din functia de magistrat la judecarea a 41 de cauze civile.

dnaAstfel, judecatorul Iulia Paisa este acuzata de savarsirea infractiunilor concurente de: abuz in serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite (41 de infractiuni), abuz in serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite, in forma continuata (40 de acte materiale), fals intelectual (sase infractiuni), se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei pentru complicitate Aurel Lazar, administrator la o societate comerciala, si Mirela Renghes, grefier la Judecatoria Piatra Neamt.

In rechizitoriul citat de Agerpres, procurorii au retinut ca Iulia Paisa, in perioada iunie 2006 — iunie 2009, fiind sprijinita de ceilalti inculpati, si-a exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu care decurgeau din functia de judecator in cadrul Judecatoriei Piatra Neamt la judecarea a 41 de cauze civile, respectiv si-a indeplinit in mod defectuos sau nu a indeplinit mai multe acte, incalcand numeroase dispozitii procesuale, cu scopul de a-i deposeda pe parati de terenurile situate in judetul Neamt (o suprafata insumand 242.890 mp) care le apartineau si de a procura un avantaj patrimonial lui Aurel Lazar.

„In acest sens, inculpata a urmarit pronuntarea sau a pronuntat in mod abuziv hotarari netemeinice si nelegale, menite sa tina loc de acte autentice de vanzare-cumparare intre parati si reclamantul Lazar Aurel, avand ca obiect imobilele apartinand paratilor.

In aceeasi perioada, inculpata Paisa, cu intentie, a stabilit, intr-un numar de 40 de cauze civile din cele 41, valori diminuate ale taxelor judiciare de timbru care ar fi trebuit achitate de inculpatul Lazar, in calitate de reclamant. In acest fel, a fost provocat un prejudiciu de peste 12.600 lei bugetului local al municipiului Piatra Neamt”, sustin procurorii.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie