Un avocat s-a autodenuntat pentru a scapa de amenintari

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv in cadrul Baroului Valcea, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta in forma continuata. In acelasi dosar au fost arestati preventiv Ionel Calin si Alina-Stefania Calin, pentru cumparare de influenta in forma continuata si santaj, respectiv complicitate la santaj.

avocat2„In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale se arata ca exista date si aspecte care contureaza suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, Ion Bogdan Mitrache, a pretins in doua randuri si a primit in trei transe de la Ionel Calin, direct sau prin intermediul concubinei sale, Alina-Stefania Calin, suma de 29.000 euro, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra magistratilor judecatori de la Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova si ca ii poate determina sa nu dispuna si sa nu mentina arestarea preventiva a lui Ionel Calin si a doi fii ai sai in dosare ale Tribunalului Dolj in care acestia erau inculpati si sa pronunte hotarari favorabile acestora”, arata DNA intr-un comunicat de presa.

Mai mult, pentru a fi cat mai convingator, Ion Bogdan Mitrache s-a prevalat de relatia de rudenie apropiata cu fratele sau, magistrat judecator din cadrul Curtii de Apel Craiova, Sectia Penala.

Pe parcursul judecatii, o parte din inculpati au fost pusi in libertate, insa, prin hotararea pronuntata de instanta de fond, s-a dispus condamnarea in regim de detentie a lui Ionel Calin.

Citeste articolul integral pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie