Parchetul ICCJ continua investigatia in dosarul Nana

 

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, a declarat, luni, ca au fost facute mai multe audieri în dosarul Nana, ancheta în acest caz, în care a fost începuta urmarirea penala fata de faptele de conflict de interese, abuz în serviciu si fals în înscrisuri, fiind continuata de procurorii PICCJ.

parchet„Au fost efectuate audieri în acest dosar. Urmarirea penala este începuta cu privire la fapta. Urmeaza sa continuam investigatia si sa vedem eventual ce alte masuri procesuale pot fi luate”, a spus procurorul sef al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu.

Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie anunta, în 16 aprilie, ca a fost începuta urmarirea penala în cazul Nana, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale si fals în înscrisuri sub semnatura privata, în urma sesizarii transmise de Corpul de control al primului ministru.

„În urma sesizarii transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal în care se efectueaza cercetari în legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi”, preciza PICCJ.

Corpul de Control al premierului a trimis Comisiei parlamentare de ancheta privind terenurile din comuna Nana raportul referitor la trecerea unor suprafete de teren în domeniul privat al orasului Fundulea si a sesizat Parchetul ICCJ cu privire la anumite fapte considerate ilicite.

„Corpul de Control al Prim-ministrului, ca organ cu atributiuni de control, va sesiza organele de urmarie penala, respectiv Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, privind operatiunile sau actele ilicite în legatura cu care au rezultat indicii de savârsire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infractiuni urmând ca organul de urmarie penala sau, dupa caz, instanta de judecata, sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei”, se arata în documentul trimis de Guvern, în 15 aprilie, Comisiei parlamentare de ancheta.

Totodata, în Raport se arata ca Primaria Nana a emis 22 de titluri de proprietate, pentru terenuri însumând 218 hectare, fara respectarea legislatiei în vigoare. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie