Ministrul Dan Sova a dat asigurari ca mare parte din cei 6,5 kilometri restanti din autostrada Bucuresti – Ploiesti vor fi gata in 2014. Afirmatia contravine datelor CNADNR

 

Ministrul Transporturilor Dan Sova a declarat vineri ca mare parte din cei 6,5 kilometri restanti din autostrada Bucuresti – Ploiesti vor fi gata în 2014. Afirmatia sa contrazice datele CNADNR, dintr-un raspuns oficial semnat pe 30 aprilie de seful CNADNR, Narcis autostrada Timisoara-LugojNeaga, si care arata ca nici unul din cei 6,5 kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti nu va fi gata în acest an. Documentul a fost publicat pe un forum de profil. Chiar daca nu va fi gata, „ciotul” va fi unul foarte scump, calculele gândul pe baza datelor CNADNR indicând un cost mediu, pâna la finele acestui an, de 32 de de milioane euro per kilometru construit. Spre comparatie, segmentul din Autostrada Transilvania construit de Bechtel a costat statul român aproximativ 25 de milioane de euro per kilometru. Sova a precizat ca exista un proces în instanta în care constructorul italian cere CNADNR o suma de 90 de milioane de euro. În prezent CNADNR si antreprenorul JV Pizzarotti&Tirenna Scavi cauta împreuna „solutia optima de finalizare a autostrazii” Bucuresti-Ploiesti, între km 0 si km 19,5.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a facut vineri referire la revendicarile financiare ale constructorului italian, facându-si curaj: „o sa ne luptam cu ei”.

”Trebuie sa stiti ca, din trecut, acolo am mostenit si un proces de instanta, în care constructorul cere CNADR vreo 90 de milioane de euro. Ne aparam, o sa ne luptam cu ei, o sa vedem care va fi situatia. Acolo sunt revendicari financiare ale dânsilor care vin din anii 2007-2010, pentru lucrari suplimentare solicitate de autoritati locale, în general ale statului român, care au produs o multime de costuri care dânsii spun ca nu au fost acoperite. Noi nu avem aceeasi opinie cu ei, de asta ne si judecam. Ce va stabili instanta, aceea vom face”, a spus ministrul Transporturilor, într-o conferinta de presa, la Medias.

Întrebat daca anul acesta se va termina macar un kilometru din cei 6,5 ramasi din autostrada Bucuresti – Ploiesti, ministrul Dan Sova a spus initial ”mi-e greu sa va raspund”, ca apoi sa adauge „cred ca o mare parte din ei vor fi gata”.

„Stiu ca, CNADR a declansat înca de acum trei luni, rediscutarea si renegocierea contractului cu ei. Ei si-au asumat constructia celor 6,5 kilometri si cred ca, fiind vorba de câmpie, cred ca o mare parte din ei vor fi gata. Cât exact, o sa vedem. (…) Cei 6,5 kilometri vor fi facuti si vom vedea daca din pretul negociat va mai ramâne ceva care sa nu fie realizat, eu sper ca nu”, a aratat Sova.

Citeste mai departe pe gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie