Doi ministrii au discutat cu sindicalistii Postei Romane: Pentru privatizarea companiei trebuie incheiate conflictele dintre angajati si conducere

 

Pentru a privatiza cu succes Posta Româna si a eficientiza activitatea companiei este nevoie de încheierea conflictelor dintre conducere si angajati, au declarat ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea si cel pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, dupa discutii cu sindicalistii.

CN Posta RomanaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea si ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, s-au întâlnit la sediul Guvernului cu o delegatie a reprezentantilor Sindicatului Lucratorilor Postali pentru a afla care sunt revendicarile acestora, se arata într-un comunicat transmis agentiei MEDIAFAX de reprezentantii ministrului delegat pentru Dialog Social.

„Cei doi ministri au subliniat ca, pentru a privatiza cu succes Compania Nationala Posta Româna si a eficientiza activitatea companiei, este nevoie de încheierea conflictelor dintre conducere si angajatii acesteia. De asemenea, cei doi ministri au afirmat ca pentru rezolvarea nemultumirilor aparute între conducerea companiei si angajati este nevoie de mai multa transparenta în comunicare si o mai buna gestionare a dialogului între conducere si angajati”, se spune în comunicat.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a solicitat reprezentantilor sindicatului sa-i prezinte un istoric al dialogului cu patronatul companiei, aratând daca revendicarile lor au fost prezentate în cadrul dialogului cu patronatul.

„Este important sa respecte prevederile legale, astfel încât dialogul sa fie baza pentru identificarea solutiilor, doar asa putem reduce prejudiciile materiale si de imagine din cadrul companiei. Voi urmari sa fie asigurate toate conditiile pentru crearea unui cadru de dialog constructiv între patronatul si sindicatul Postei”, sustine Cristea.

Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, a precizat ca sutine în primul rând dialogul pentru identificarea solutiilor corecte care sa duca la stingerea conflictului munca.

„La urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor va fi prezentat un raport al revendicarilor sindicalistilor si se va face o analiza detaliata a deciziilor care se pot lua în vederea îmbunatatirii situatiei actuale. Suntem constienti ca suntem dupa doi ani grei pentru Posta Româna. Sa nu uitam ca suntem dupa doi ani în care deciziile luate au dus stabilizarea companiei, au evitat colapsul ei total, au oprit hemoragia financiara, astfel încât sa putem vorbi acum de profit operational”, a declarat Razvan Cotovelea.

Peste 2.500 de sindicalisti din Posta Româna din toata tara au protestat, duminica dimineata, la sediul Guvernului, prezentându-si fluturasii de salariu si cerând demiterea conducerii. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie