Data-limita pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe salarii sau venit: 26 mai 2014

 

Pâna luni, 26 mai, se mai poate depune formularul 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” si 200 „Declaratie sustinere entintati nonprofitprivind veniturile realizate din România” pentru optiunea de virare a sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din: salarii, activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste în sistem real; piscicultura; silvicultura; câstigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare, în cazul societatilor închise; câstigul net anual din operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, catre entitatile non-profit care se înfiinteaza si functioneaza în conditiile legii, unitatile de cult. Optiunea de virare a sumei de pâna la 2%, se face catre o singura entitate non-profit sau unitate de cult, informeaza fiscalitatea.ro.

Formularele 200 si 230 se pot obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate de pe website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele, cu explicatii/ Formularele fiscale ordonate dupa numar, din prima pagina meniul superior. Referitor la depunerea formularelor, potrivit prevederilor art. 17 coroborate cu cele ale art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilul este subiect al raportului juridic fiscal, care, îsi poate îndeplini obligatiile fiscale si printr-un împuternicit, desemnat potrivit legii. Împuternicitul este obligat sa depuna la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizata. Formularele 200 si 230 se pot depune la ghiseul unitatii fiscale în a carei raza teritoriala contribuabilul are adresa unde îsi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, în cazul în care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Formularele 230 si 200 se pot depune si on-line. Pentru descarcarea si completarea on-line a formularelor, contribuabilii vor accesa website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii. Transmiterea on-line se va face de la adresa www.e-guvernare.ro, daca contribuabilul dispune de un certificat digital calificat. Detinatorii de certificate digitale calificate pot transmite formularele si pentru alti contribuabili, prin înregistrarea ca împuterniciti fiscali urmând procedura de înregistrare a documentatiei si a formularului 150 la organul fiscal. Formularele 200 si 230 nu se mai pot depune dupa data de 26 mai 2014. Costin Nitu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie