Camine private pentru studenti. Cat de profitabila este afacerea imobiliara?

 

Printre fabricile din vestul Capitalei, o investitie de zeci de milioane de euro a transformat o parte din vechea zona industriala. Acolo, 1.800 de studenti au închiriat în totalitate cele trei blocuri de garsoniere din campusul West Gate Studios. Si pentru prima oara, exista o lista de asteptare pentru urmatorul an universitar.

camin privat pentru studentiSi e lesne de înteles de ce. Alex e student în ultimul an la marketing si obisnuia sa plateasca pâna la 350 de lei pe luna pentru cazarea în campus, mai putin decât platea în primul an, când a stat cu chirie. Iar timpul pâna la scoala, s-a redus considerabil. Obisnuia, pentru ca acum este unul dintre cei 11 studenti care în toamna trecuta au primit o bursa din partea proprietarului, omul de afaceri Liviu Tudor. Pentru ca au avut rezultate bune la învatatura si s-au implicat în activitatile campusului, au fost rasplatiti cu cazare gratuita pentru acest an universitar.

Magazin, cantina, sali de studiu, sala de fitness, teren de tenis, zona pentru gratar, club, parcari, toate se afla în campus, iar pâna la facultate, Alex face 25 de minute cu metroul. Iar de la toamna, studentii din West Gate vor avea parte de noi facilitati. Liviu Tudor va investi înca 600.000 de euro în spatii noi pentru petrecerea timpului. Peste trei luni, un lounge multifunctional îi va astepta. Lounge-ul va avea o sala de muzica, o bucatarie, un spatiu traditional, dar si o biblioteca. Acesta investitie însa, nu va duce la o crestere a chiriei. Ea va ramâne la acelasi nivel: 80 de euro pentru un loc într-o garsoniera cu doua paturi.

„Întotdeauna o sa încercam sa aplicam si aici principiul de upgrade permanent si sa ajungem la nivelul occidental de facilitati într-un campus, si daca se poate sa îl depasim. Campusul este foarte aproape de nivelul occidental, în sensul ca ne preocupa nu numai de partea materiala, cu facilitati de locuire, dar ne ocupam si de viata studenteasca. Elevii sunt organizati într-un comitet care are grija de viata culturala, cu sprijinul nostru. Avem asistenti rezidentiali, care sunt ca si angajatii si care se implica în administrarea campuslui. Tipul acesta de organizare este unul de tip occidental, care presupune implicarea studentilor în administrare si viata culturala”, a declarat Liviu Tudor într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

Studentii care se ocupa de partea administrativa, noua la numar, primesc o reducere de 25% din chirie, iar conducerea campusului a angajat recent doi asistenti rezidentiali în urma unor interviuri. Acestia au rolul de a rezolva probleme administrative care apar si de a le semnala administratorilor.

Acest tip de campus este aplicat în strainatate la scara larga. Liviu Tudor a studiat cu atentie acest model mai ales în SUA, acolo de unde a plecat modelul ca studentii sa se implice în propria viata culturala. Iar studentii din West Gate sunt plini de idei. Au fost organizate concursuri de fotografie, de tenis, workshop-uri, au facut daruri copiilor de la un centru de plasament, iar clubul din incinta campusului le da posibilitatea sa organizeze tot felul de evenimente.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie