Fondurile din acciza pe combustibil introdusa la 1 aprilie vor fi folosite pentru finantarea lucrarilor autostrazii Transilvania

 

Primele fonduri din acciza pe combustibil introdusa la 1 aprilie vor fi folosite pentru finantarea lucrarilor autostrazii Transilvania. Valoarea totala a investitiei se cifreaza la 900 de milioane de lei, cu 200 de milioane de lei mai putin decât se evaluase initial.

autostrada transilvalia bechtelMinistrul Transporturilor, Dan Sova a declarat ca fondurile adunate din acciza pe combustibil introdusa la 1 aprilie vor fi folosite pentru finantarea lucrarilor autostrazii Transilvania, informeaza Agerpres.

‘Astazi, aliniamentul autostrazii este modificat, de la Târgu Mures nu mai merge pe Sighisoara-Brasov si coboara pe Sebes-Turda. Din aliniamentul vechii autostrazi, singura parte pe care nu se va mai face autostrada este de la Târgu Mures la Sighisoara si Brasov. În schimb, autostrada va coborî de la Turda spre Sebes, pentru a se uni cu coridorul IV’, a explicat Dan Sova.

El a prezentat, pe tronsoane, situatia existenta si demersurile care vor fi facute.

‘Astazi avem cei 52 km finalizati înainte de venirea noastra la guvernare. Avem tronsonul de 70 km, împartit în patru, Sebes-Turda; pentru tronsoanele 3-4 am dat ordinul de începere astazi, urmând ca pentru tronsoanele 1-2 am zis eu ca în maxim 50 de zile sa dam ordinul de începere. De la Gilau la Nadasel s-a dat ordinul de începere a lucrarilor înca din luna aprilie, pentru cei 9,6 km. Pentru tronsonul Suplacu de Barcau-Bors, cel care avea 52% grad de realizare, pot sa va spun ca ieri 9 mai a fost trimisa documentatia pentru licitatia de lucrari pe cei 64 km si dupa 20 mai o sa fie publicat în SEAP anuntul de licitatie. Valoarea estimata este de 900 de milioane de lei. Este mai ieftina cu 200 de milioane de lei fata de estimarea initiala. Estimam data de începere a lucrarilor luna octombrie. Pentru Suplacul de Barcau-Bors este alocare bugetara repartizata pe trei ani, anul acesta avem alocata suma de 55 de milioane de lei. Are 24 de luni de realizare, deci va trebui sa fie gata în septembrie-octombrie 2016’, a explicat Dan Sova.

El s-a referit si la celelalte tronsoane ale autostrazii Transilvania. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie