15% din actiunile detinute de stat la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime vor fi listate la Bursa

 

Înca 15% din actiunile detinute de stat la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime, companie care administreaza portul Constanta, vor fi listate la bursa. Societatea are în acest moment capital si participare atât de stat cât si privat. 20% dintre actiuni sunt detinute de Fondul Proprietatea.

port constantaPremierul Victor Ponta a declarat sâmbata, la Galati, ca în curând vor fi scoase pe bursa înca 15% din actiunile detinute de stat la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime, care administreaza portul Constanta, companie care are atât participare privata, cât si din partea statului, informeaza Agerpres.

Ponta a spus ca prin listarea pe bursa se vor îndeplini mai multe criterii de performanta si va exista un management superior celui pe care l-a avut compania în ultimii 20 de ani, management asigurat de Ministerul Transporturilor.

‘La Constanta lucrurile sunt foarte clare, mai putin clare sunt pentru cei care fac politica si care au interese private si ilegale. În Constanta, de ani de zile, acolo este un grup mafiot care a fost sprijinit de fostul ministru al Transporturilor si actual presedinte. Facilitatile portuare sunt în domeniul public nu vor fi niciodata privatizate sau vândute. Compania care administreaza portul are în acest moment capital si participare atât din partea Guvernului, autoritati locale si privat, 20% este Fondul Proprietatea. Ideea noastra este de a scoate înca 15% pe bursa, astfel se pot respecta trei principii: transparenta – pentru ca orice societate listata la bursa respecta niste reguli de transparenta -, capital de investit – caci banii luati pe cei 15% nu vin la buget, ci ramân în companie pentru investitii – si un management mai performant, superior a ceea ce s-a facut în ultimii 20 ani, asigurat de Ministerul Transporturilor’, a afirmat Ponta.

Premierul s-a aflat, sâmbata, la Galati, unde a efectuat o vizita de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galati la prezentarea proiectului ,,Terminalul intermodal si conexiunile interioare ale Portului Galati’, dar si la lansarea candidatilor pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Ponta a fost însotit de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, dar si de ministrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Nicu Banicioiu si Razvan Cotovelea. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie