Medierea a revenit mediatorilor

 

Curtea Constitutionala a decis azi ca sunt neconstitutionale dispozitiile care prevad ca partile sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii, precum si respingerea, în caz de neîndeplinire a acestei obligatii, a cererii de chemare în judecata ca inadmisibila.

mediator Ursan IuliuPrin aceastra decizie Curtea Constitutionala a indreptat o nedreptate. Dupa cum cu se cunoaste informarea obligatorie nu mai era a mediatorilor ci a avocatilor, notarilor, executorilor judecatoresti si consilierilor juridici.

Toate aceste profesii aveau dreptul sa emita acte care sa ateste ca partile au fost informate cu privire la avantajele medierii.

In aceste conditii informarea obligatorie nu mai reprezenta un avantaj pentru mediatori, ci calcuiul lui Ahile.

Clientii se vor indrepta spre mediere pentru avantajele reale ale acesteia, medierea nu mai este o necunoscuta ca sa fie promovata prin infomrarea obligatorie.

Sincer, cum poti sa promovezi avantajele unei profesii concurente?!!

Incepand de azi, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale, MEDIEREA a revenit mediatorilor.

Succes tuturor colegilor mediatori!

Mediator, Ursan Iuliu

tabloumediatori.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Daniel Iovu spune:

    Sunt de acord! Si eu am apreciat inca de la inceput ca s-a pornit cu „stangul” introducandu-se ceva „obligatoriu” in legatura cu medierea, existand riscul sa se induca publicului o atitudine de ostilitate si adversitate asa cum este natural fata de orice este „obligatoriu”

Adaugă părerea ta


 

Distribuie