Medierea in malpraxisul medical

 

Este greu de exprimat in cuvinte ce simte un medic dupa ani de studiu, rezidentiat, specializari, zile si nopti de garzi, atunci cand, practicand profesia pentru care s-a pregatit asiduu, afla ca este acuzat de malpraxis medical.

mediere malpraxis1E un sentiment puternic, o emotie extrema.

Deopotriva cu el, la fel simte si pacientul, ca si cand i-ar fi fost tradata increderea, fiecare dintre ei considerand pana atunci ca are o relatie medic-pacient si, dintr-o data, unul s-a intors impotriva celuilalt. Poate daca medicul ar vorbi cu pacientul, aceasta perspectiva ar disparea.

Folosirea medierii in rezolvarea cazurilor de malpraxis medical ofera multe beneficii, dar popularizarea scazuta a acestei metode alternative in randul medicilor, spitalelor si avocatilor lor sau companiilor de asigurari, a creat foarte putine oportunitati de intelegere si aplicare a acestei proceduri.

Apeland la mediere, nu doar ca scad costurile generate de un proces in instanta, care ar putea aduce pacientului un potential rezultat, dar creeaza o practica pentru spitale, in a preveni ca situatii similare sa fie evitate.

Solutionarea cazurilor de culpa medicala prin mediere reprezinta o solutie rapida si satisfacatoare atat pentru victimele actului medical eronat, cat si pentru medici.

Citeste mai departe pe tabloumediatori.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie