Reprezentantii Lidl despre apa minerala Saguaro retrasa de la vanzare de inspectorii ANPC

 

Apa minerala retrasa recent din magazinele din tara nu prezinta probleme de calitate, motivul retragerii de la comercializare fiind etichetarea gresita a sticlelor, în sensul descrierii sursei de îmbuteliere a apei, precizeaza oficialii Lidl într-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

apa Saguaro‘Clientii sunt o prioritate pentru Lidl, motiv pentru care luam în permanenta masuri suplimentare de verificare a produselor. Va informam ca am retras o parte din apa minerala Saguaro de 2L furnizata de unul dintre producatorii nostri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea gresita privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Apa minerala Saguaro de 2L este furnizata de unul dintre primii trei producatori de apa minerala din România. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta si procesul efectiv de etichetare este producatorul (…)’, se arata în informarea Lidl.

Totodata, reprezentantii lantului de supermarketuri mentioneaza ca producatorul apei minerale va remedia în cel mai scurt timp cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor /ANPC/ neconcordantele informatiilor continute de eticheta, iar imediat dupa aceasta etapa ‘apa minerala Saguaro de 2L de la respectivul producator se va regasi spre vânzare în toate magazinele Lidl din tara’.

Luni, ANPC a anuntat ca a oprit de la comercializare o cantitate de 101.160 de litri apa minerala naturala care ar provenit din sursa F4 Rosu Vatra Dornei, judetul Suceava.

‘Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Nationala pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresa conform careia pentru sursa F4 Rosu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Rosu, a precizat ca nu furnizeaza apa minerala naturala pentru îmbuteliere din acest foraj’, se arata în comunicatul ANPC.

Conform Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale /ANRM/ si în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competenta dintr-un stat membru al UE.

Presedintele ANPC, Marius Dunca, a precizat, luni, într-o conferinta de presa, ca au fost verificati 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Rosu, iar operatorul economic /Lidl, n.r/, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din aceasta sursa. De asemenea, s-au aplicat 36 de amenzi contraventionale, în valoare de 268.100 lei.(AS — autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie