Curtea Constitutionala sesizata de Guvern in cazul implicarii presedintelui Traian Basescu in campania electorala

 

Razboiul dintre presedinte si premier ajunge din nou la Curtea Constitutionala. Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca Executivul va sesiza magistratii CCR în cazul implicarii lui Traian Basescu în campania electorala.

curtea constitutionala„Guvernul României va sesiza CCR în sensul urmator: trei solicitari – sa analizeze existenta unui conflict juridic de natura constitutionala între Guvern, cel abilitat sa organizeze si care raspunde de campania electorala, si Presedintele României; sa stabileaasca daca acest conflict e cauzat de implicarea lui Traian Basescu în campania pentru europarlamentare si în campania pentru alegerile pentru Parlamentul României si sa pronunte o decizie prin care sa stabileasca în mod clar ca presedintele României si alte categorii de persoane nu au dreptul sa faca o campanie”, a anuntat Victor Ponta. „În baza deciziei Curtii, vom proceda în consecinta”, a completat premierul.

Întrebat daca aceasta afirmatie înseamna o noua suspendare a presedintelui, Victor Ponta a raspuns ca orice decizie a CCR e obligatorie. La insistentele jurnalistilor, care au întrebat daca o eventuala decizie CCR care ar da dreptate Guvernului ar duce la o noua suspendare a presedintelui, Victor Ponta a spus: „Am în intentie un singur lucru acum, sa respect Constitutia si de a solicita CCR, pentru ca nu exista decât anumite situatii în care poate fi sesizata CCR. Trebuie sa stabilim foarte clar daca presedintele are voie sa faca campanie, pentru ca o asemenea decizie ar avea implicatii ulterioare referitoare la alte categorii – înseamna ca si militarii, înaltii functionari au voie”. Premierul a precizat ca are în fata textul sesizarii catre CCR, o sa-l revada si probabil marti îl va înainta CCR si a promis ca îl va da publicitatii.

Actiunea Guvernului vine dupa ce, la sfârsitul saptamânii trecute, Elena Udrea a postat pe un cont de socializare mai multe fotografii cu seful statului îmbracat într-un tricou cu însemnele Partidului Miscarea Populara.

Presedintele Traian Basescu nu a considerat ca a gresit atunci când s-a fotografiat îmbracat în tricou cu însemnele electorale ale unui partid. Seful statului sustine ca nu a încalcat niciun articol din Constitutie. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie