Premierul Victor Ponta despre posibilul proces pe care Gabriel Resources l-ar intenta Romaniei

 

Premierul Victor Ponta spune ca, daca Gabriel Resources se va îndrepta împotriva României în instanta pentru proiectul Rosia Montana, se va „bate” pentru interesele statului român pentru ca nu vrea ca acesta, „în loc sa încaseze redevente si sa aiba locuri de munca”, sa plateasca despagubiri.

victor ponta7Premierul Victor Ponta a fost întrebat, sâmbata, la Târgu Jiu, ce va face în privinta proiectului Rosia Montana, daca compania canadiana Gabriel Resources va da statul român în judecata pentru ca nu a respectat angajamentul de exploatare.

„Ne vom apara, bineînteles, pentru ca eu nu vreau ca statul român, atât timp cât sunt eu prim-ministru, nici cât vor fi alti prim-ministri, în loc sa încaseze redevente si sa aiba locuri de munca, sa plateasca despagubiri. Am platit si asa destule despagubiri pentru alte lucruri. Însa, mai mult de atât nu pot sa comentez, mai ales ca înteleg ca va fi vorba de un proces international, si atunci evident eu ma voi bate pentru interesele statului român”, a afirmat Ponta.

Întrebat daca mai sunt necesare avize de mediu, premierul a raspuns: „Dupa cum stiti, trebuie o lege aprobata de catre Parlament si doar Parlamentul poate decide si, dupa ce m-am înteles cu domnul Antonescu ca aprobam acea lege, dânsul, ca în multe alte ocazii, s-a razgândit si probabil acum astept sa se razgândeasca din nou, ca sa putem trece, ca orice e posibil”.

Premierul Victor Ponta s-a aflat, sâmbata, la Târgu Jiu, unde a venit împreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea si cu ministrii Mihnea Costoiu, Dan Sova, Nicolae Banicioiu si Constantin Nita. Acestia au avut o întâlnire, la Prefectura Gorj, cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor deconcentrate din judet, carora le-au prezentat proiectele cu finantare guvernamentala derulate în Gorj, unul dintre acestea vizând modernizarea stadionului Pandurii Târgu Jiu, investitie estimata la 20 de milioane de euro.

În cursul diminetii, Victor Ponta a fost la Biroul Electoral Judetean Gorj, unde l-a însotit pe ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Mihnea Costoiu, care si-a depus candidatura pentru postul de senator ramas vacant dupa numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala.

Compania canadiana Gabriel Resources pregateste un caz de arbitraj international împotriva României în care va cere despagubiri de miliarde de dolari, dupa ce a încercat fara succes în ultimii 15 ani sa dezvolte proiectul minier Rosia Montana, potrivit publicatiei canadiene The Globe and Mail. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie