Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita a fost demis din functie

 

Lucian Dinita a fost schimbat dupa scandalul permisului fals prezentat de fostul purtator de cuvânt al Politiei Rutiere.

Lucian DinitaPrin dispozitie a inspectorului general al Politiei Române, cu data de 30 aprilie a.c., comisar-sef de politie Dinita Lucian a fost eliberat din functia de director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.

Cu aceeasi data, comisarul-sef de politie va îndeplini atributiile functiei de adjunct al sefului Brigazii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B.

Inspectorul general al Politiei Române, Petre Toba, a dispus cercetarea sefului Politiei Rutiere, Lucian Dinita în dosarul în care un subaltern al sau, Augustin Capâlnas a fost descoperit conducând fara permis de conducere. Dinita este cercetat întrucât exista informatii care arata ca ar fi existat nereguli penale privind promovarea lui Capâlnas în structurile Politiei Române.

Toba a cerut cercetarea disciplinara a lui Lucian Dinita si a trei subalterni ai sai Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Vârna, si Paul Toma, de la Directia Rutiera din Politia Româna.

Potrivit unui comunicat al IGPR cei patru sunt cercetati pentru stabilirea existentei sau inexistentei abaterilor disciplinare de: „comportarea necorespunzatoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei, fata de un ofiter de politie, precum si a celei de neglijenta manifestata în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege, fata de toti patru”, se arata într-un comunicat de presa al IGPR.

Reamintim ca Augustin Capâlnas a fost prins de colegii sai ca a condus ani buni masina de serviciu desi nu detinea permis de conducere. Politistul folosea o copie dupa un permis care nu îi apartinea, iar în baza acestuia avea atât masina de serviciu cât si masina personala cu care circula prin oras.

Seful de la Politia Rutiera a fost depistat în urma unui control efectuat de politistii din serviciului în care lucra. În urma cercetarilor a fost depistat un sef din cadrul Politiei Rutiere care conducea cu un permis fals, în baza caruia avea masina de serviciu si o conducea fara probleme. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie