Secretara directorului general al OPCOM a fost retinuta

 

Secretara directorului general al OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze naturale, a fost retinuta, împreuna cu alte trei persoane, dupa ce ar fi emis mai multe adeverinte de salariu false, care au fost folosite pentru înselarea unor unitati bancare, potrivit unor surse din Politie.

politia romana perchezitiiSursele citate au declarat, pentru Mediafax, ca secretara directorului general al societatii OPCOM, Margareta Stancu, ar fi falsificat mai multe adeverinte de salariu, pe care i le-ar fi dat apoi prietenului ei, Catalin Urs (25 de ani). Ulterior, documentele au fost folosite de apropiati ai lui Urs, care au reusit sa însele cinci unitati bancare, de la care au obtinut credite în valoare totala de peste 300.000 de lei.

Grupul, format din patru barbati si sapte femei, era în atentia anchetatorilor înca din luna februarie. Pentru destructurarea grupului infractional, politistii bucuresteni, sub coordonarea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, au pus în executare, marti, 11 mandate de aducere.

„Una dintre persoane, profitând de calitatea de secretara la o societate comerciala, ar fi întocmit în fals mai multe adeverinte, folosind stampila unitatii, iar în baza acestor documente, o alta persoana ar fi întocmit în fals înscrisuri sub semnatura privata, cooptând titulari de credite si giranti”, arata Politia Capitalei, într-un comunicat de presa.

Actiunea a fost facuta cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Româna.

Anchetatorii au retinut patru persoane, între care Margareta Stancu si Catalin Urs, care urmeaza sa fie prezentate în fata instantei Judecatoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva pentru înselaciune, fals în înscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie