Numirea ca judecator sau procuror militar

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 313 din data de 29 aprilie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului apararii nationale nr. 47/2014 pentru aprobarea Regulamentului comun al Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Apararii Nationale privind numirea ca judecator sau procuror militar, transferul de la instantele sau parchetele civile la instantele ori parchetele militare, precum si acordarea gradelor militare si înaintarea în grad a judecatorilor si procurorilor militari.

monitorul oficial al romanieiPotrivit actului normativ, poate fi numit în functia de judecator militar, respectiv de procuror militar, judecatorul sau procurorul care are cel putin grad profesional de tribunal.
Numirea nu poate fi aprobata decât la o instanta sau la un parchet la care judecatorul sau procurorul are dreptul sa functioneze.
Poate fi numit în functia de judecator militar sau procuror militar judecatorul sau procurorul care are numai cetatenia româna.

În scopul informarii judecatorilor si procurorilor care intentioneaza sa formuleze cereri de numire, semestrial se publica pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii lista posturilor vacante de executie de la toate instantele si parchetele militare, precum si a posturilor care urmeaza a se vacanta.

Cererile de numire a judecatorilor în functia de procuror militar sau a procurorilor în functia de judecator militar, precum si cererea de numire a judecatorilor militari în functia de procuror militar sau a procurorilor militari în functia de judecator militar se analizeaza semestrial, de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministerul Apararii Nationale elibereaza avizul conform, în termen de 60 de zile, dupa ce se efectueaza urmatoarele activitati în structurile militare specializate:
– examinarea medicala, pentru stabilirea aptitudinii de îndeplinire a serviciului militar, consemnata în fisa controlului medical;
– testarea în vederea promovarii baremelor de pregatire fizica;
– evaluarea psihologica.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie