Presedintele AFM sustine ca Programul Rabla va fi evaluat pentru a stabili daca este nevoie de o pauza

 

Programul ‘Rabla’ a venit cu o schimbare în acest an iar efectele acestuia le vom evalua în doua-trei luni dupa care vom vedea daca acest program ajuta sau daca este nevoie de o pauza, a declarat, luni, într-o conferinta de specialitate, Adrian Gearâp, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu /AFM/.

rabla‘Programul de anul trecut al Rabla era unul de tranzitie. Anul acesta este total schimbat si speram epuizarea tuturor voucherelor. Am gândit ca este nevoie de un alt tip de program, iar anul acesta a venit cu o schimbare. În doua-trei luni vom avea o evaluare si atunci vom vedea daca este nevoie de o pauza sau daca acesta ajuta. Nu cred ca ne transformam în groapa de gunoi a Europei, nu ne putem compara cu parcurile auto din Bulgaria, Cehia care nu au avut astfel de programe. Problema este ca România are o putere de cumparare mai scazuta si consideram ca nivelul la momentul de fata este unul care poate fi atins, în sensul epuizarii celor 20.000 de tichete alocate în acest an’, a afirmat Gearâp.

Oficialul AFM a precizat, totodata, ca la nivelul anului 2013 cifra de afaceri din industria auto locala s-a ridicat la valoarea de 16 miliarde de euro, mare parte provenita din segmentul componentelor si accesoriilor.

Conform datelor AFM, la data de 28 aprilie, erau înregistrate în sistemul informatic dedicat Programului ‘Rabla’ 3.569 rezervari de tichete, din care 3.522 validate, o rezervare în curs si alte 46 invalidate din cauza datelor completate gresit sau eronate.

În aceste conditii, la ora actuala, în respectivul sistem sunt disponibile 13.431 tichete valorice.

Toate aceste informatii sunt accesibile pe site-ul Administratiei si vor fi actualizate zilnic pâna la epuizarea stocului de tichete.

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul ‘Rabla’ se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, îsi pot casa masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie