Curtea de Apel Ploiesti a respins cererea de contopire a pedepselor lui Omar Hayssam

 

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti s-au pronuntat asupra solicitarii lui Omar Hayssam privind contopirea pedepselor definitive pe care le-a primit de la instantele din România în mai multe dosare, cererea acestuia fiind respinsa ca nefondata.

omar hayssamPotrivit unui comunicat de presa al Curtii de Apel Ploiesti difuzat luni, instanta a respins ca nefondata sesizarea formulata de Comisia de Evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Margineni, constituita în baza HG 836/2013, privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive referitoare la condamnatul Omar Hayssam.

Conform reprezentantilor Curtii de Apel Ploiesti, Omar Hayssam solicitase contopirea pedepselor pe care le-a primit în raport cu aplicarea legii mai favorabile în cazul sau.

Decizia magistratilor nu este definitiva, putând fi contestata în termen de trei zile de la comunicare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instantele din România în trei dosare, el primind 20 de ani de închisoare pentru rapirea jurnalistilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck” si trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”.

El a reusit sa fuga din România în anul 2006, fiind adus în tara pe 19 iulie anul trecut. Este încarcerat în prezent în Penitenciarul Margineni.(AS — autor: Anamaria Toma, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie