Fostul premier Adrian Nastase a luat in considerare renuntarea la cetatenia romana, deoarece justitia i-a oferit un concept de „moarte civila”

 

Adrian Nastase a declarat luni, la Tribunalul Bucuresti, ca s-a gândit, la un moment dat, sa renunte la cetatenia româna, aratând ca justitia i-a oferit un concept de „moarte civila”, întrucât prin pedeapsa complementara i s-a interzis sa mai candideze timp de cinci ani dupa executarea condamnarii.

adrian nastaseFostul premier a cerut instantei Tribunalului Bucuresti care judeca cererea sa de contopire a pedepselor sa tina cont de faptul ca, dupa sase ani de ancheta, a fost achitat în dosarul „Matusa Tamara”.

„Justitia mi-a oferit un concept de moarte civila. M-am gândit, la un moment dat, sa renunt la cetatenia româna, însa am înteles ca nu pot face o asemenea cerere fiind în detentie”, a spus Nastase, în ultimul cuvânt.

Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa lui Adrian Nastase, de patru ani de închisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute cinci ani de închisoare, dupa comasarea celor doua sentinte din dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”.

Avocatii au depus la instanta CV-ul lui Adrian Nastase, pentru a demonstra faptul ca fostul premier nu are nevoie de un spor de pedeapsa pentru a fi reeducat. Aparatorii fostului premier au punctat faptul ca în dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”, condamnarile au fost orientate catre minimum de pedepasa pentru faptele de care Adrian Nastase a fost acuzat de procurori.

Avocatii lui Nastase au vorbit în fata instantei si despre profilul socio-moral al fostului premier, aratând ca el a executat deja 266 de zile din pedeapsa de doi ani de închisoare primita în dosarul „Trofeul calitatii”, astfel ca scopul pedepsei a fost îndeplinit.

Instanta a amânat pentru 8 mai pronuntarea unei decizii în cazul cererii lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie