Autoritatile intentioneaza sa majoreze rovinieta

 

În toamna anului trecut, autoritatile au vrut sa majoreze rovinieta platita de soferi, pe motiv ca cheltuielile de întretinere a drumurilor nationale sunt tot mai mari, iar nivelul de taxare din România este printre cele mai mici din Europa. Departamentul Marilor Proiecte a initiat chiar un proiect de ordonanta de urgenta în acest sens, însa el nu a mai fost aprobat.

masini pe autostradaAtunci, initiatorii proiectului solicitau Guvernului sa aprobe, printr-o ordonanta de urgenta, majorarea rovinietei începând cu data de 16 octombrie 2013, valoarea taxei de drum, în unele cazuri, urmând sa creasca chiar si cu 66%.

Pentru soferii de autoturisme, conform proiectului de ordonanta de urgenta, noile valori erau de 5; 10 si respectiv 32 de euro la rovinietele valabile 7 zile, 30 zile si un an, fata de valorile 3; 7 si 28 euro.

Asa cum mentionam si mai sus, proiectul nu a fost aprobat de Guvern.

Dar acum, autoritatile au în intentie majorarea taxei de drum, iar acest lucru este mentionat expres în documentele publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor referitoare la master planul general de transport, iar cea ce pare destul de hilar este justificarea acesteia: “Cresterea pretului vinietei ar ajuta la justificarea cresterilor cheltuielilor pentru întretinere“.

Citeste mai departe pe info-soferi.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie