Tribunalul Bucuresti a amanat pentru astazi decizia privind propunerile de arestare din dosarul operatiilor estetice

 

Tribunalul Capitalei a hotarât sa se pronunte duminica în privinta propunerilor de arestare din dosarul operatiilor estetice, astfel ca cei vizati în acest caz, între care noua medici de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, au fost eliberati sâmbata seara, dupa expirarea ordonantelor de retinere.

tribunalul-bucurestiDecizia pe care o va anunta duminica Tribunalul Capitalei nu va fi definitiva, ea putând fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti au retinut, vineri, noua medici de la Spitalul de Arsi si o angajata a unei clinici private si au cerut instantei arestarea preventiva a.acestora, propunerea fiind judecata sâmbata.

Medicii retinuti sunt managerul spitalului, Vitalie Stan, seful Sectiei de chirurgie plastica, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizati în dosarul operatiilor estetice pretindeau mita sume cuprinse între 450 si 3.400 de euro, în functie de tipul interventiei, banii fiind împartiti între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportarilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operatie.

Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalui Bucuresti (PTB) spun ca pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, în baza unor anunturi postate pe internet sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.

Suspectii, medici în specialitatea chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, cât si în cadrul unor clinici private, sustin anchetatorii.

„În discutiile purtate, suspectii le comunicau pacientilor ca pot opta pentru efectuarea interventiei în spitalul public sau într-o clinica privata, prezentându-le avantajele financiare (un pret mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care interventia s-ar fi realizat într-o unitate spitaliceasca publica. În situatiile în care pacientii optau pentru efectuarea interventiei în spital, astfel cum le indicau suspectii, se întocmea documentatia medicala în care erau mentionate un diagnostic si un tip de interventie medicala nereale”, mai arata PTB.

Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportarile catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) si Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare în Domeniul Sanitar Bucuresti (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie