Trei asociatii care apara drepturile consumatorilor vor protesta luni in fata Parlamentului, fata de modificarile la legea privind clauzele abuzive

 

Trei asociatii care apara drepturile consumatorilor au anuntat, pentru 28 aprilie, o actiune de protest, în fata Parlamentului, fata de modificarile si completarile la Legea privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionisti si consumatorii de servicii financiare.

protest mediatori„Întrucât parlamentarii României si-au creat un obicei în a adopta proiecte legislative cu scop vadit împotriva intereselor cetatenilor care i-au ales, consideram ca este necesara o actiune de protest împotriva modificarilor si completarii Legii193/2000, privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionisti si consumatori, în data de 28 aprilie a.c., Asociatia de Consiliere a Clientilor Bancari si Asiguratilor din România (ACCBAR), prin presedintele av. Anamaria Grigorusa Stan, Asociatia Asistenta pentru Consumatori (AC), prin presedintele av. Iulian Urban si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din România (APC), prin presedintele conf. univ. dr. Costel Stanciu, organizeaza o actiune autorizata de pichetare a Palatului Parlamentului”, arata organizatorii protestului, într-un comunicat remis, sâmbata, Agerpres.

Mii de clienti ai bancilor comerciale, care si-au câstigat dreptatea în instanta, se vor mobiliza în fata Palatului Parlamentului, de la ora 15.00, si ulterior, de la 19.30, în Parcul Izvor, în actiunea comuna a celor trei asociatii, pentru a se opune adoptarii de catre Camera Deputatilor, for decizional, a modificarilor si completarilor la Legea 193/2000 privind clauzele abuzive, precizeaza comunicatul.

„Scopul adunarii publice îl constituie manifestarea ferma a avizului negativ al Asociatiilor de Protectie a Consumatorilor si de Protectie a Drepturilor Cetatenilor, în legatura cu Proiectul privind modificarea Legii nr. 193/2000, privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionisti si consumatori. Proiectul de lege semnat de anumiti deputati si adoptat de Senat în 16 decembrie 2013, este cea mai nociva initiativa legislativa în aceasta materie din 1989 si pâna în prezent. Proiectul propus reprezinta o încalcare flagranta a drepturilor consumatorilor români, care, daca va fi adoptat de Camera Deputatilor, va avea consecinte negative iremediabile pentru fiecare consumator de servicii sau produse din România”, considera avocatul Anamaria Grigorusa Stan.

Pe de alta parte, avocatul Iulian Urban arata ca în cazul în care ‘procesele privind contractele paguboase se vor judeca doar la Bucuresti, atunci tribunalul comercial ar putea fi declarat neconstitutional, întrucât încalca dreptul la liberul acces la Justitie al persoanelor fara posibilitati financiare, din provincie’. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie