Presedintele PE, Martin Schulz la Bucuresti: Nu voi accepta niciodata ideea ca avem cetateni europeni de rangul I si de rangul II

 

Presedintele PE, Martin Schulz, candidatul socialistilor pentru sefia CE, a declarat, sambata, la Bucuresti, la lansarea eurocandidatilor PSD-UNPR-PC, ca daca va fi presedinte al Executivului UE nu va accepta sa existe cetateni europeni de rangul I si de rangul II.

Martin Schulz„Europa noastra este o Europa care-i pune in prim plan pe cetatenii sai. Recent, libera circulatie a fost tinta unor atacuri. Populistii au creat panica in randul cetatenilor europeni ca Romania si Bulgaria ar dori sa abuzeze de sistemele sociale din tarile gazda. O dezbatere urata, faptele au fost distorsionate, s-au spus mari minciuni. Adevarul este urmatorul: Doar o foarte mica parte dintre migranti sunt implicati in fraudarea sistemelor sociale. Adevarul este urmatorul: tarile gazda beneficiaza de pe urma muncii acestora. Acesti migranti sunt tineri foarte motivati si pregatiti, acestia lucreaza din greu, isi platesc taxele si contribuie la stabilizarea sistemelor de securitate sociala si de pensii din tarile gazda. Ca presedinte al Comisiei Europene nu voi accepta niciodata ideea ca avem cetateni europeni de rangul I si de rangul II! Nu voi accepta niciodata sa le inchidem din nou granitele”, a precizat Martin Schulz la reuniunea PSD-UNPR-PC, scrie Mediafax.

El a precizat ca viitoarele alegeri europene nu sunt doar niste simple alegeri si ca pentru prima oara poporul va decide ce fel de Europa isi doreste. „Pentru prima oara poporul va decide cine va fi viitorul presedinte al Comisiei Europene. in numele vostru as vrea sa devin primul presedinte al Comisiei Europene care rezulta in urma unui vot democratic. in numele vostru vreau sa devin presedite al Comisiei Europene pentru ca vreau sa fac Europa mai buna, astfel incat aceasta sa faca viata cetatenilor nostri mai buna”, a sustinut Martin Schulz.

El a mai spus ca stie ca pentru unii dintre cei prezenti Europa inca ofera promisiunea unui viitor mai bun, in timp ce alti, „frustrati sau suparati”, au intors spatele Europei. „Stiu cat de dificil este sa construiesti institutii democratice dedicate binelui comun, sa pui bazele statului de drept astfel incat toti cetatenii sa fie egali, sa stimulezi o economie de piata de care sa beneficieze cat mai multi, nu doar cativa. si trebuie sa fim onesti: lupta impotriva coruptiei nu a fost inca castigata in multe tari europene”, a mai spus Schulz.

El a vorbit de criza financiara care a lovit Europa in ultimii ani si de faptul ca sunt aproape 27 de milioane de europeni care vor sa munceasca si nu-si gasesc o slujba, dintre acestia 6 milioane fiind tineri.

„In ultimii ani cand criza financiara a lovit Europa, politicienii au cerut sacrificii dureroase din partea oamenilor, taieri salariale si ale pensiilor, inchideri de scoli si spitale, impozitele au fost marite. Ca rezultat al acestor politici de austeritate, oamenii sufera. Diviziunile se largesc. Cei bogati devin mai bogati, cei saraci devin mai saraci. Aproape 27 de milioane de europeni care vor sa munceasca si nu-si gasesc o slujba, 6 milioane dintre acestia sunt tineri. Cei tineri platesc cu pretul sanselor pe care le ofera viata pentru o criza pe care nu au provocat-o”, a aratat Martin Schulz.

El a mai spus ca a avea o slujba inseamna mai mult decat un salariu, „iti confera demnitate” si si-a amintit de prima lui zi a stagiului de practica in 1975, cand urma un stagiu de pregatire pentru a deveni vanzator de carte. „Cativa ani mai tarziu mi-am deschis propria librarie. Niciodata nu am avut aceleasi sentimente de implinire si sens ca in aceea zi. De aceea in calitate de presedinte al Comisiei Europene, locurile bune de munca vor fi prima mea prioritate”, a adaguat Martin Schulz. incont.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie