registrulelectoral.ro – Portalul de unde poti afla la ce sectie iti poti exprima votul la alegerile europarlamentare

 

Alegatorii pot afla pe internet la ce sectie îsi pot exprima votul la alegerile europarlamentare din 25 mai, accesând site-ul oficial al Registrului Electoral, www.registrulelectoral.ro, a precizat, vineri, vicepresedintele AEP Marian Muhulet, potrivit Mediafax.

registrul electoral logoRegistrul electoral este o baza de date în format electronic administrata de AEP, cu toti cetatenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau resedinta în strainatate, care au împlinit 18 ani si care au drept de vot. Registrul cuprinde numele si prenumele alegatorului, data nasterii, adresa de domiciliu si adresa de resedinta, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate.

Acest registru este actualizat permanent la nivelul primariilor, fiind introdusi cetatenii care au împlinit 18 ani si fiind radiati cei care au decedat sau si-au pierdut dreptul de a alege.

Fiecare alegator poate sa verifice online daca este înscris în Registrul electoral. De asemenea, poate sa solicite înregistrarea în Registrul electoral cu adresa de resedinta.

Cetatenii români cu domiciliul sau resedinta în strainatate, precum si cetatenii români cu domiciliul în tara aflati temporar în strainatate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzatoare ultimei adrese de domiciliu sau de resedinta.

Pot vota si alegatorii care nu se regasesc în Registrul electoral în ziua scrutinului. Acestia pot vota pe lista electorala speciala, daca dovedesc cu actul de identitate ca sunt arondati la sectia de votare la care se prezinta. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie