Palatul Primaverii va fi inclus pe lista imobilelor RA-APPS propuse pentru vanzare

 

Guvernul a decis ca Palatul Primaverii, resedinta lui Nicolae Ceausescu în perioada în care acesta a fost sef al statului, sa fie inclus pe lista imobilelor RA-APPS aflate în domeniul privat al statului si propuse în vederea vânzarii, decizie care confirma informatiile transmise.

palatul primaveriiDecizia ca Palatul Primaverii sa fie trecut pe lista imobilelor propuse la vânzare a fost adoptata prin ordonanta de urgenta.

Palatul Primaverii va fi scos din baza de protocol si oferit la vânzare de catre RA-APPS, cu argumentul ca nu mai este folosit decât de 3-4 delegatii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare, potrivit Mediafax.

La acel moment, reprezentantii Guvernului au precizat ca exista un proiect înca nepublicat în Monitorul Oficial si ca imobilul „nu se vinde”, dar trecerea din domeniul public în privat „creeaza aceasta posibilitate”.

Conform legii, Guvernul aproba trecerea unui imobil din domeniul public în cel privat al statului, iar RA-APPS decide ulterior, pe baza acestei schimbari juridice, înstrainarea imobilului prin vânzare sau închiriere.

Documentul prezentat, joi, stabilea ca, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, Palatul Primaverii va fi trecut din domeniul public în domeniul privat al statului si inclus pe lista imobilelor RA-APPS propuse în vederea vânzarii. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie