Amenzi intre 3.000 si 4.000 de lei pentru bucurestenii care obstructioneaza activitatea echipelor de ecarisaj

 

Bucurestenii care obstructioneaza activitatea echipelor de ecarisaj ar putea fi amendati cu pâna la 4.000 de lei, potrivit unui proiect de hotarâre care urmeaza sa fie supus dezbaterii consilierilor municipali, a anuntat, miercuri, de coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu.

caini vagabonzi, maidaneziCoordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a aratat, la prezentarea bilantului pe sase luni al programului privind gestionarea câinilor fara stapân din Capitala, ca vor fi supuse aprobarii consilierilor municipali mai multe proiecte de hotarâre care vor cuprinde noi prevederi, cel mai probabil în luna iunie, dupa ce acestea se vor afla în dezbatere publica.

Unul dintre proiecte are în vedere amendarea persoanelor care obstructioneaza activitatea de ecarisaj, dupa ce municipalitatea a constatat ca exista, în fiecare zi, patru apeluri la 112, în medie, prin care sunt reclamate violente asupra echipelor de ecarisaj sau piedici puse acestora.

Razvan Bancescu a precizat ca va propune ca amenzile sa fie situate între 3.000 si 4.000 de lei, însa valoarea sanctiunilor poate suferi modificari pâna la aprobarea proiectelor.

Noile prevederi care vor fi propuse au în vedere si stabilirea unei taxe pentru adoptia la distanta, dar si a uneia pentru revendicarea animalelor cu stapân capturati pe domeniul public, interzicerea animalelor fara detinator pe domeniul public si interzicerea accesului sau a tranzitarii Capitalei cu animale neînregistrate în Registrul de Evidenta a Câinilor cu Stapân (RECS).

Bancescu a explicat ca, în prezent, proiectele se afla în faza „de semnaturi”, urmând ca ele sa stea aproximativ 45 de zile în dezbatere publica, iar ulterior sa fie supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

În ceea ce priveste taxa pentru adoptia la distanta si cea de revendicare, coordonatorul de proiect al ASPA a precizat ca va propune ca sa fie de aproximativ de 300 de lei pe luna.

Referitor la adoptia la distanta, Bancescu a mai spus ca municipalitatea vrea sa încurajeze acest lucru, astfel ca, în adapostul de la Mihailesti, aproximativ 225 de locuri aflate în noua hala vor fi destinate celor care vor dori sa adopte de la distanta un animal. Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, câinii adoptati la distanta vor avea personal de îngrijire separat de celalalte animale si conditii de viata mai bune.

Legat de proiectul privind interzicerea accesului sau a tranzitarii Capitalei cu animale neînregistrate în RECS, Razvan Bancescu a precizat ca, daca acesta va fi aprobat, masura va fi instituita de la 1 septembrie, desi proprietarii de câini au termen pâna la 1 ianuarie 2015 pentru a-si înregistra animalele în registrul specializat. Bancescu a explicat ca municipalitatea vrea sa instituie aceasta interdictie la 1 septembrie deoarece doreste astfel sa grabeasca, pentru cei care tranziteaza orasul, termenul de înregistrare al animalelor în RECS.

De asemenea, Razvan Bancescu a reiterat necesitatea interzicerii hranirii pe spatiul public a animalelor fara detinator, aratând ca vor fi propuse amenzi cuprinse între 3.000 si 4.000 de lei. Roxana Alexe, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie