Vinexport Vrancea a cerut Tribunalului Vrancea intrarea in insolventa

 

Vinexport Vrancea, unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din tara, si-a cerut insolventa. Compania avea pierderi de 430 de mii de euro la o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro.

vinexportVinexport SA Vrancea, companie detinuta de omul de afaceri Liviu Jitea, a cerut Tribunalului Vrancea intrarea în insolventa, potrivit unui anunt al Instantei. Cererea debitorului a fost depusa pe 17 aprilie, iar primul termen a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Compania a raportat în 2012, potrivit datelor Ministerului de Finante, pierderi în valoare de 431,3 mii de euro la o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro. Producatorul avea 135 de anagajti.

Vinexport are o istorie de peste 60 de ani în productia de vinuri. În 1949 se numea Fructexport si avea ca obiect de activitate exportul fructelor si al vinurilor. Din 1967, societatea se numeste Vinexport, iar dupa Revolutie a intrat în declin, pentru ca, la sfârsitul anului 1999, sa vânda majoritatea activelor. Conform site-ului companiei, începând cu anul 2000, societatea se afla pe un drum ascendent, plasându-se pe locul 5- 6 din punct de vedere al volumului productiei”. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie