Sindicalistii CFR Calatori ameninta cu greva generala

 

Peste 130 de trenuri de calatori au fost oprite timp de doua ore în statii, miercuri, de la ora sapte dimineata. Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 10%, în timp ce administratia nu ofera decât patru procente.

CFR calatoriCele mai multe trenuri stationate au fost din regionalele Bucuresti, Craiova si Iasi. Într-o zi normala de lucru, în circulatie sunt 1.600 de trenuri de calatori.

Protestul feroviarilor are loc în urma esuarii negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de munca.

Mii de calatori sunt afectati de greva ceferistilor. Pasagerii sunt nevoiti sa astepte în gari reluarea circulatiei feroviare sau sa gaseasca alte mijloace de transport.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, declara ca greva de miercuri este un avertisment transmis conducerii CFR si Ministerului Transporturilor, pentru încheierea contractelor colective de munca. Liderul sindical sustine ca în ultimii sase ani, salariatii CFR au pierdut peste 30% din venituri, dar si alte drepturi.

Sindicalistii sunt nemultumiti de salarii, de faptul ca angajatii nu mai au dreptul de a calatori gratuit pe calea ferata, precum si de faptul ca nesemnarea noilor contracte colective de munca ar putea duce la concedierea a 2.500 de salariati de la CFR Marfa.

De partea sa, CFR Calatori arata într-un comunicat ca la negocierea unui nou contract colectiv de munca, administratia companiei a oferit o majorare salariala în medie de 4% si faptul ca nu vor fi facute concedieri colective de personal.

Ceferistii ameninta cu proteste radicale, daca revendicarile lor nu sunt solutionate. rfi.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie