Nokia va disparea ca brand

 

Pâna la finalul acestei luni, Nokia va deveni parte a Micrososft. Totusi, odata cu tranzitia, va disparea marca Nokia si va primi „semnatura“ gigantului american.

nokia sediul espoo finlandaMicrosoft a anuntat ca va cumpara Nokia cu peste 7 miliarde de dolari, asigurându-se astfel ca cel mai dedicat producator pe Windows Phone 8 devine parte din portofoliul sau. Aceasta tranzactia a primit aviz favorabil din partea tututor organismelor de reglementare si dupa ce finalizarea era asteptata în martie, acum avem o noua data: 25 aprilie. Mashable noteaza ca din acel moment, Nokia va disparea ca brand.

Partea de mobile din Nokia care a fost cumparata de Microsoft va deveni „Microsoft Mobile“, dupa cum se arata într-un memo publicat de NokiaPowerUser. „Dupa finalizarea tranzactiei dintre Microsoft si Nokia, numele Nokia Corporation/Nokia Oyj se va schimba în Microsoft Mobile Oy“, se arata în document. Acele particule, oy si oyj sunt denumiri pentru companii, în Finlanda.

Nokia devine parte a Microsoft, dar ramân în picioarele toate acele parteneriate pe care Nokia le-a încheiat. „Microsoft îsi asuma toate drepturile, beneficiile si obligatiile pe care le are Nokia Devices and Services“, se mai arata în acest document. Tranzactia dintre Nokia si Microsoft s-a realizat spre finalul anului 2013, iar în prezent Nokia este compania care vinde cel mai bine dispozitive cu Windows Phone 8. În fapt, este si singurul producator care a mizat totul pe WP 8, iar recent a lansat platforma Nokia X, dispozitive entry-level cu Android. Razvan Baltaretu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie